Nieuwsgierig?

Coronavirus

door Ronald de Vries

datum maart 16, 2020

TEAM volgt de richtlijnen van het RIVM en adviseert dan ook om de website van het RIVM goed in de gaten te houden.

In verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus hebben ook wij maatregelen genomen.

Ons kantoor blijft uiteraard telefonisch voor jullie bereikbaar, om op die manier de kwaliteit te waarborgen voor onze TEAMkrachten en opdrachtgevers die jullie van ons gewend zijn.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle uren verwerkt worden en alle betalingen doorlopen.

We willen jullie nadrukkelijk vragen NIET naar ons kantoor te komen.

Wij danken jullie voor jullie inzet! We zullen dit samen moeten doen.

Bij vragen gewoon bellen, we staan jullie graag te woord.

Het zou fijn zijn als jullie dit bericht zoveel mogelijk verspreiden, zodat iedereen op de hoogte is.

Nogmaals bedankt!

 

Zie voor meer informatie de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

VERHUISBERICHT

door Ronald de Vries

datum februari 5, 2020

TEAM heeft per 10 februari 2020 een nieuw adres:

Belangrijke aanpassing voor de WW-uitkering

door Ronald de Vries

datum mei 5, 2017

Asscher past WW aan voor werknemers die weer een baan hebben.

Demissionair minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher werkt aan een wetswijziging, zodat werknemers hun aanvullende WW-uitkering kunnen stopzetten nadat zij weer een baan hebben gevonden.

Dat laat het ministerie van Sociale Zaken maandag weten na berichtgeving van EenVandaag.

Werkzoekenden die na een WW-uitkering weer werk hebben gevonden maar minder verdienen dan in hun laatste baan, krijgen een aanvullende uitkering.

Sinds 1 juli 2015 wordt het inkomen dat lager is dan 87,5 procent van het WW-maandloon, aangevuld met de WW-uitkering. Het nadeel van de huidige situatie is, dat een werknemer, die weer een baan heeft gevonden, zijn WW-rechten verliest. Tegelijkertijd moet hij nog vier keer per maand solliciteren.

In de plannen van Asscher kunnen werkzoekenden hun uitkering stopzetten, zodat zij hun rechten behouden en worden ontzien wat betreft de plichten.

Bron: Flexnieuws.nl 2 mei 2017

Werk in het Groningse aardbevingsgebied

door Ronald de Vries

datum maart 11, 2017

‘Duizend banen in aardbevingsregio’. Vooral in de bouw en techniek.

De twaalf gemeenten in het Groningse aardbevingsgebied willen in de regio duizend banen scheppen in vooral de bouw en techniek.

Ze trekken in hun plan op samen met de provincie, Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders, het Centrum Veilig Wonen (CVW), NAM en de Arbeidsmarktregio Groningen.

In een vrijdag naar buiten gebracht bericht staat dat de partijen minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om zes miljoen euro vragen.

In het plan dat de Groningse gemeenten en organisaties voor ogen hebben, kunnen zowel werkzoekenden als werkgevers profiteren. Gedoeld wordt op het werk dat de komende jaren moet worden gedaan in het aardbevingsgebied.

De helft van het verwachte aantal banen zou kunnen zijn voor mensen die nu afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Zij zouden na scholing en via leerwerktrajecten aan de slag kunnen gaan.

Bron: Dvhn.nl 10 maart 2017

Het aantal banen in de bouw stijgt wederom aankomend jaar!

door Ronald de Vries

datum december 8, 2016

Vertrouwen bouwondernemers op hoogste niveau ooit!

Het vertrouwen van bouwondernemers heeft in het derde kwartaal van 2016 een recordhoogte bereikt.

In het derde kwartaal steeg voor het eerst in een jaar tijd het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor een vergunning is afgegeven, zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag (CBS) bekend.

Er werd voor bijna 14.000 nieuw te bouwen huizen een vergunning afgegeven, ruim 31 procent meer dan een jaar eerder. “De al goed draaiende bouwsector krijgt hiermee een verdere impuls”, meldt het CBS.

Ondernemers verwachten dat de omzet in het komende kwartaal verder groeit. Ook denkt een meerderheid dat de personeelssterkte zal toenemen.

Ook architecten profiteren van de gunstige ontwikkelingen in de bouwsector. De waarde van opdrachten aan architecten lag in het tweede kwartaal van 2016 ruim 16 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 

Ondernemersvertrouwen

De omzet in de bouwsector is in het derde kwartaal met 8,6 procent gestegen. Het is het achtste kwartaal op rij dat de omzet binnen de sector stijgt.

Kleine bedrijven, met maximaal tien werknemers, presteerden het best met een omzetstijging van ruim 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Bij middelgrote bedrijven, met tien tot honderd werkzame personen, nam de omzet gemiddeld met 10,9 procent toe en bij grote bedrijven bedroeg de groei 2,9 procent. Bij de laatste categorie kwam de omzetstijging een kwartaal eerder nog uit op 5,6 procent.

Het aantal faillissementen in de bouwsector als geheel daalde opnieuw licht en kwam uit op 133, het laagste aantal in jaren. In de projectontwikkeling en in de grond-, weg- en waterbouw steeg het aantal faillissementen echter.

Omzet

De omzet in de bouwsector is in het derde kwartaal met 8,6 procent gestegen. Het is het achtste kwartaal op rij dat de omzet binnen de sector stijgt.

Kleine bedrijven, met maximaal tien werknemers, presteerden het best met een omzetstijging van ruim 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Bij middelgrote bedrijven, met tien tot honderd werkzame personen, nam de omzet gemiddeld met 10,9 procent toe en bij grote bedrijven bedroeg de groei 2,9 procent. Bij de laatste categorie kwam de omzetstijging een kwartaal eerder nog uit op 5,6 procent.

Het aantal faillissementen in de bouwsector als geheel daalde opnieuw licht en kwam uit op 133, het laagste aantal in jaren. In de projectontwikkeling en in de grond-, weg- en waterbouw steeg het aantal faillissementen echter.

Bron: Nu.nl 8 december 2016

Wij hebben dé oplossing voor Zzp’ers en opdrachtgevers!!

door Nina Schmitz

datum november 9, 2016

Er blijft veel ophef over de nieuwe wet DBA betreft Zzp’ers.

Wij hebben als één van de weinigen een goedgekeurde overeenkomst van de belastingdienst! Dus heb je als Zzp’er moeite om je opdrachten vast te houden of twijfel je als opdrachtgever om nog met Zzp’ers te werken? Bel ons! Wij leggen jullie feilloos uit wat wij voor elkaar kunnen betekenen!
 
Grote bedrijven laten massaal zzp’ers gaan

Grote bedrijven in het bankwezen, de bouw en andere sectoren en verbreken in hoog tempo hun relaties met zzp’ers onder druk van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA).

Dat schrijft het FD maandag op grond van een inventarisatie. Vele duizenden zelfstandigen verliezen hun opdracht. Vooral grote opdrachtgevers vrezen boetes en naheffingen wegens schijnconstructies, maar ook in de bouw, de media, verzekeringen en bij ministeries en het onderwijs wordt nu afscheid genomen van zelfstandigen.

Grijs gebied handhaving Wet DBA maakt onzeker

‘Grote opdrachtgevers zijn heel terughoudend’, zegt bestuurder Marc Nijhuis van IT-detacheerder IT Staffing. Hij bemiddelt voor zo’n 1.200 zelfstandigen. Van ongeveer een kwart daarvan is onduidelijk of zij zich volgens de DBA-wet zzp’er mogen noemen. Langere detacheringen van zzp’ers van enkele jaren in bijvoorbeeld de IT worden gezien als een probleem.

Bron: Flexnieuws.nl 8 november 2016

Uitzendwerk blijkt effectief voor 50-plussers

door Nina Schmitz

datum oktober 30, 2015

De uitzendbranche in Nederland blijkt een grote rol te spelen om oudere werkzoekenden aan het werk te krijgen.

 Zo blijkt uit een verkennend onderzoek dat het UWV en USG People onder 50-plussers heeft gehouden.

Naar voren komt dat 80% van de ondervraagde 50-plussers die in 2013 via USG People werk hadden gevonden momenteel nog steeds aan het werk is. Rond de 25% stroomt na de uitzendbaan door naar een tijdelijk of vast contract bij een werkgever. De rest werkt nog op basis van een uitzendcontract. Slechts 3% ontvangt aan het eind van de onderzochte periode een WW-uitkering.

Het onderzoekt toont aan dat 50% van de oudere uitzendkrachten (50+) voor de uitzendbaan op zoek was naar werk. Bijna twee derde van de uitzendkrachten werkt in een uitzendbaan bij USG People in een (enigszins) vergelijkbare functie ten opzichte van de vorige baan. Wel blijkt dat ruim de helft minder inkomen ontvangt dan in de vorige baan. Wat grotendeels wordt veroorzaakt door het lagere aantal uren dat er gewerkt wordt.

Volgens UWV toont dit onderzoek aan dat uitzendwerk, voor 50-plussers die werk zoeken, een doeltreffende mogelijkheid is om weer de arbeidsmarkt te betreden door tijdelijke of vast werk. Nina Schmitz van TEAM Personeel geeft aan blij te zijn met deze regeling en inzet. “Voor ons zijn 50-plussers altijd erg belangrijk geweest en dat zullen ze ook blijven. Hun ervaring en expertise op de arbeidsmarkt is ongekend en deze kunnen en willen wij zeker niet missen.”

Bron: http://www.flexnieuws.nl/2015/09/28/uitzendwerk-helpt-50-plussers-aan-werk/#.VjM3fGQvczY

Officieel geopend!

door Nina Schmitz

datum september 14, 2015

Afgelopen donderdag vond de lancering plaats van onze nieuwe naam en ons nieuwe uiterlijk, dat werd uiteraard gevierd op ons nieuwe adres! De opening is erg druk bezocht en was in onze ogen dan ook een groot succes!

TEAM Personeel wil iedereen bedanken voor de support; op naar een langdurige samenwerking!

Een nieuwe naam én …

door Nina Schmitz

datum juni 22, 2015

Aangenaam. Mogen wij ons opnieuw aan jullie voorstellen? Wij zijn TEAM Personeel, het voormalige Teambouw. Wat is er anders? Veel! Een nieuwe naam, een nieuw uiterlijk én een nieuw adres! Na behoorlijk wat jaren actief en succesvol te zijn geweest in voornamelijk de bouwsector, is het tijd voor de volgende stap of beter gezegd, stappen! We blijven dé specialist in de bouw, maar hebben nog een aantal extra specialisaties erbij gekregen. De vijf sectoren waar wij actief in zullen zijn, zijn terug te zien in ons beeldmerk, ons raat. Dat bestaat uit TEAM Bouw, TEAM Schilders, TEAM Metaal & Techniek, TEAM Zorg & Welzijn en TEAM Zzp.

Wij gaan verhuizen!

door Edwin de Vries

datum juni 22, 2015

Vanaf maandag 29 juni 2015 kun je ons vinden aan Kieler Bocht 15c in Groningen. Namens het hele TEAM heten we je van harte welkom op ons nieuwe kantoor!

Maak persoonlijk kennis

Omdat we graag willen dat elke zelfstandige een bekende voor ons is en wij een bekende willen zijn voor elke zelfstandige, nodigen we je eerst persoonlijk uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken al jouw wensen en vaardigheden. We vertellen hoe wij werken en wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard nemen we de tijd voor je, zodat je precies weet wat het inhoudt om een ‘TEAMer’ te zijn.

Schrijf je direct in of laat je telefoonnummer en/of e-mailadres achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.